Kuorosta sanottua

YLE1, Laulua kuorossa, kuoronjohtaja Timo Lehtovaaran arvio kuoron levystä ”Oi Kuningas ja Herra” keväällä 2009: ”Kuoro muuttaa käsityksiä ortodoksisesta musiikista vain muutaman soinnun ympärillä pyörivästä musiikista. Äänite sisältää toinen toistaan mielenkiintoisempia teoksia ja kuoro laulaa niitä mallikkaasti. Sointi on puhdas ja dynamiikkaa löytyy. Vain ajoittain on kuultavissa kuoron pienehkö koko.”

Mikko Nortela, konserttiarvio Karjalaisessa 30.10.2008:

”Joensuun yliopiston ortodoksisen kuoron laulajat vasta opiskelevat musiikkia, mutta selvästi maakunnan paras kuoro se on.”

Mikko Nortelan  arvio kuoron äänitteestä ”Oi Kuningas ja Herra” Karjalaisessa: ”Tilavaikutelmaltaan miellyttävä levy soi puhtaasti.” ”Maakunnan parasta kuoroa ei kauan tarvitse hakea”. ”Joensuun yliopiston ortodoksinen kuoro on hienoa kuultavaa.”

Antti Juvosen arvio kuoron äänitteestä ”Täyttyköön kaikki ilolla” sanomalehti Karjalaisessa 19.1.2015: ”Kuoro laulaa upean yhtenäisellä äänenmuodostuksella, äärimmäisen puhtaasti ja kauniisti. Miltei tunnin kestävä äänite on äärimmäisen huolellista ortodoksista kirkkomusiikkia parhaimmillaan.”

 

 

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *